Sejlture og oplevelser i Limfjorden

Gode ture og nye steder giver nye indtryk, giver ny energi og oplevelser.

Når du planlægger dit næste sejlertogt? Hvad vil du opleve på turen? Hvor skal turen gå hen?

I Limfjorden findes mange større og mindre havne. De fleste, som har sejlet i Limfjorden, kender Fur, Hals, Løgstør, Aalborg, Thisted, Nykøbing Mors og Glyngøre, men der er mange andre interessante steder og perler i Limfjorden. Hvad med at tage på eventyr i vores egen baghave?

Har du nogensinde besøgt Tambohus, Thissinghuse, Sundby, Doverodde, Feggeklint eller Ejerslev? Stederne ligger alle langs Mors og Thy kyststrækninger. De er alle opnåelige mål og fortæller alle deres historier om stederne og deres natur.

Gå på opdagelse i google søgning og læs om stederne. Bademuligheder, naturstier, fuglereservater, museer, muslingefestival og restauranter er blot nogle af de muligheder, som du kan møde en spytklat fra havnene. Sejlturen vest om Mors er i øvrigt i sig selv en tur værd.

Du behøver ikke altid at sejle ind til en by. Du kan overveje at benytte turbøjerne fra Dansk Sejlunion og Danske Tursejlere. De ligger spredt ud over Limfjorden vige og bugter. Mindst 35 turbøjer i fjorden kan benyttes. Du finder oversigten over bøjer her: https://dansksejlunion.dk/tursejlads/turboejer

Du kan også sejle længere ind i den centrale del af fjorden og opleve sæler og andet dyreliv i bugter og vige. Har du nogensinde været på opdagelse i Hvalpsund, Sundsøre, Virksund, Hjarbæk eller Skive? Whisky destilleri, røgeri, ostemejeri, vandreture, klinter, bymiljø og gamle fiskerbyer med deres helt egen og unikke historie kan du møde, når du sejler ud i det blå.

Du kan sejle længere mod vest. Du skal måske vente ved en klapbro for at komme igennem. Ventetiden kan måske benyttes til lige at fortøje båden og gå på opdagelse. Mod vest dukker Gyldendal, Handbjerg, Struer, Venø, Jegindø, Lemvig og Agger op. Længst mod vest udgør Thyborøn porten til op til Nordsøen og den vide verden. På vejen mod vest møder du charmerende købstæder og små fiskersamfund. Helt ude mod vest blæser det ofte lidt mere end inde i den centrale del af fjorden. Til gengæld giver den rå natur og klitplantager anledning til fine naturoplevelser.

Sejler du øst på i retning af Kattegat ligger små havne som perler på en nord langs sejlrenden til Aalborg. Haverslev, Attrup, Nibe og Gjøl er havnene på strækningen. Hvad med at sejle ind og få din frokost i Attrup eller Nibe. Længst mod vest har vi Hals og Egense, som er porten til Kattegat.

Hvis du er i tvivl om, hvor de forskellige steder og naturperler er placeret på søkortet, så er det måske tiden at glatte de sammenrullede søkort frem og udpege de steder, der i fremtiden er værd at besøge.

Ønsker du yderligere information kan du kontakte

Søren Rigborg
Skive Sejlklub
Tlf.: 2196 8888
Jens Kofoed
Virksund Sejlklub
Tlf.: 3131 3310