Jollesejlads

Limfjordsejlport har til opgave at fremme sejlsporten i limfjordfjordsområdet, herunder også jollesejladsen. I Danmark og norden er er der store klasse organisation for voksen jollesejlads og sporten appealler ikke kun til elite udøvere med også kapsejlads motionister. Vi har I Danmark tradition for jollesejlads og gennem tiderne har vi haft mange succesfulde jollesejlere såsom, Paul Elstrøm, Poul Kirketerp og Anne-Marine Rindom.

De mest sejlede joller i Danmark er

Jollesejlads er en mere fysiskkrævende sejladsform hvor fysik og teknik er grundelementerne til succes når der skal sejles hurtigt omkring gule mærker på Limfjorden. For at start med at dyrke jollesejlads er det ikke en forudsætning, at du har sejlet optimist jolle engang i 80’er og kender kapsejladsbogen. Det er en sport for du gennem sejladserne gradvis forfiner teknik og strategi, men der skal forventes et par svømmetur i starten.

Hvis du er blevet træt af at spille golf, paddeltennis eller kører på mountainbike og jollesejladsen har vakt din interesse, står medlemsklubberne kan til at give en introduktion til sporten og hjælpe til at komme i gang. De fleste klubber har udstyr der kan lånes.

Ønsker du yderligere information kan du kontakte

Bo Bjerrum
Nibe Sejlklub
Tlf.: 2041 0931